Dag 2. 18 Juli 2017. Boston – New York

 

boston-new york

We hadden nog niet eens zo slecht geslapen. We werden rond half acht wakker. Van de jetlag was nog niet veel te merken. Stijn moesten we wakker maken rond half 9. Na het ontbijt, met scrambled eggs and bacon, vertrokken we rond 10 uur richting ’the Big Apple’. De roadtrip kan beginnen! We zien nu ook hoe mooi de omgeving van Sudbury is: heel groen en mooie grote huizen, alles netjes onderhouden. De boys installeren zich achter in de auto met gsm en iPad voor het nodige vermaak.

Onze eerste stop is halverwege de rit bij een Walmart. Leuk om hier weer rond te lopen. We slaan de hoognodige boodschapjes in en rijden weer verder. De tweede stop is bij een ‘rest area’. Hier eten we broodjes met ham en kaas, net vers gekocht bij de Walmart. Het schiet lekker op, gelukkig geen files en rond 3 uur zien we New York! Het blijft een mooi gezicht. We overnachten in het Best Western Plaza hotel. Hier relaxen we een half uurtje op de kamer en daarna gaan we richting de metro. Die ligt hier echt vlak bij het hotel. Eerst even een metropasje scoren. Het swipen van dat ding valt nog niet mee. Het is of te snel, of te langzaam. We gaan naar Brooklyn Park. Hier zijn veel films en series opgenomen en je hebt hier een mooi uitzicht op de skyline van Manhattan. Ook de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge kun je goed van dichtbij zien.

 

 

 

 

 

 

 

Het is overigens behoorlijk warm vandaag, zo’n dertig graden. We zweten lekker met zijn allen. Dat vraagt om een ijsje! Naast de Brooklyn Bridge zit de Brooklyn Ice Cream Factory. Eén bolletje is groot genoeg hier. Het ijsje van Corné druipt lekker. Gelukkig vinden we een bankje in de schaduw om even bij te komen. Hierna lopen we nog een stukje door het park. We maken veel foto’s, maar met de zon recht op de camera valt het niet mee. Ook zijn ze bezig met het opnemen van een Bollywoodfilm. Wel raar, want ze spelen dat het winter is! Dikke jassen dus! Wij staan mogelijk ergens op de achtergrond en hebben het hartstikke warm! Het zal wel een raar gezicht geven, die film.

We besluiten om toch te voet over de Brooklyn Bridge te wandelen. Gelukkig valt het, ondanks de warmte, mee. Ook hier weer veel foto’s gemaakt. Onder aan de brug rusten we even uit. Ondertussen is het al 19.30 uur. We lopen langs City Hall en pakken weer een metro. Het metropasje is blijkbaar een keer te veel gebruikt (mag maar max 4 keer achter elkaar). Wel onhandig, want Stijn en ik zijn er al door en Corné en Timo nog niet. Dan maar een pasje bijgekocht, dat komt nog wel op. We stappen uit bij Times Square. Wat een volk hier! We gaan eerst eten bij Mac Donalds en lopen dan nog heel kort even rond. Nu zijn we echt moe. Als we eenmaal de goede metro te pakken hebben, zijn we al snel bij ons hotel. Iedereen gaat lekker douchen, en terwijl Corné en ik de blog maken, en alles klaarleggen voor morgen, zijn de luiken bij Timo en Stijn al dichtgevallen. Morgen weer een dag in New York.