Dag 4: 20 juli 2017. New York

Deze ochtend doen we het rustig aan. We gaan pas om 9 uur ontbijten. Rond een uur of tien vertrekken we richting de metro. Het wordt wederom heet vandaag. Onze eerste stop is Grand Central Station. Dit is het grote, oude treinstation van New York. Het is een grote hal, met klok in het midden. Laatst had ik nog met de volleydames de film 2:22 gezien, die zich hier voor een groot deel afspeelde. Wel raar om hier nu zelf te staan. We lopen wat rond en gaan hierna naar buiten. Het blijkt dat we vlakbij het Chrysler Building staan. Je moet af en toe ook eens omhoog en achterom kijken. We lopen verder richting de New York Public Library. Ook weer zo’n mooi oud gebouw. Je kunt er zo in. Op de derde verdieping is er een ouderwetse leeszaal met hele rijen boeken langs de kanten. Stijn gaat meteen maar een plekje zoeken. Er stonden ook computers namelijk…..

Achter de Public Library ligt Bryant Park. Dit is een klein park vol met tafeltjes en stoeltjes. Wanneer wij een plekje hebben, zitten we niet alleen tussen de toeristen. Het is lunchtijd en veel New Yorkers komen hier even zitten om wat te eten. Het is er dus ontzettend druk. We besluiten om verder te lopen over 6th Avenue. Hier ligt ook het Rockefeller Center en de Radio Music Hall. Aan het eind van deze straat ligt Central Park. Het plan is om daar lekker te relaxen. En dat blijkt ook hard nodig, want we worden allemaal erg moe, en hebben dorst. We komen nog langs Trump Tower. Hier woonde Trump voordat hij plaatsnam in het Witte Huis. Er staat flink wat beveiliging her en der.

Eindelijk ploffen we ergens op het gras van Central Park neer. Lekker in de schaduw en met een koud flesje cola. Pfff…   even afkoelen hier. En dan zie je een stukje verderop allemaal mensen baseball spelen in de volle zon. Daar zouden we geen puf voor hebben. Timo en Stijn hebben uiteindelijk nog wel zin om wat over te gooien met een leeg flesje. Tja, een bal hadden we even niet voorhanden. We vertrekken hier rond half 5, en lopen een klein stukje, via Columbus Circle, naar een Mac. Geen energie om nog iets anders te zoeken voor het eten. We zitten boven en kijken mooi uit op een druk kruispunt, waar van alles te zien is. Voetgangers worden bijna aangereden, en de auto’s willen met drie rijen dik toch een smal straatje in. Wie gaat er dan eerst? Na het eten gaan we met de metro terug naar het hotel. We zijn al rond zeven uur terug. Op zich erg vroeg, maar de koek is op…. Nou ja, de kids gaan toch nog even naar de fitnessruimte. Maar hierna is het toch echt douchen en relaxen. Onze dagen in New York City zitten er op. Het was warm en vermoeiend, maar echt supergaaf!!