Dag 5: 21 Juli 2017. New York – Philadelphia

ny-phil

We waren allemaal al vroeg wakker vanmorgen. Rond half 8 al. We zitten dus om half 9 al aan het ontbijt en het is behoorlijk druk in de ontbijtruimte. Gelukkig hebben ze hier een tweede ruimte en kunnen we zitten. Wel een run op de bananen hier! We moeten snel zijn, haha.  We vertrekken iets na half 10 richting Philadelphia. Onze tomtom stuurt ons wel dwars over Manhattan. Wel leuk om alle bekende gebouwen weer even te zien, maar het is er topdrukte! Bovendien zijn de wegen erg slecht. Het duurde bijna een uur voordat we via de Lincolntunnel Manhattan hadden verlaten. Wel balen, want het zou een korte rit zijn vandaag. We zitten nu in New Jersey en rijden verder langs Newark Airport. De vliegtuigen landen laag over de snelweg heen. Halverwege de route stoppen we bij een pomp en hier koop ik een nieuwe Rand McNally Road Atlas. Deze was ik nl thuis vergeten in te pakken, echt compleet niet aan gedacht. Nu kan ik toch de weg weer volgen op de kaarten. Ook nemen Corné en ik een cappuccino bij Starbucks. Timo en Stijn nemen een frappucino caramel. Je kunt hier alle soorten en maten bestellen.

Wat later dan gepland, komen we in Philadelphia aan, zeker als we drie keer hetzelfde rondje rijden voordat we bij het hotel aankomen. Het ligt wel mooi: aan het water en aan de voet van de Ben Franklinbridge. We zetten alle koffers op de kamer en gaan eigenlijk meteen weer weg, want we willen nog even Philly in. We rijden met de auto naar het Museum of Arts. Gelukkig vinden we al snel een parkeerplekje. Hier lopen we naar het standbeeld van Rocky. Ook beklimmen we de trappen van het museum, net zoals Rocky in de film. Misschien niet zo snel als Rocky, maar oké.

De volgende stop is de Independance Hall en de Liberty Bell. Hier werd in 1776 de ‘declaration of independance’ voorgelezen.  We lopen een klein rondje en gaan dan weer terug. Het is inmiddels vier uur en we willen doorrijden naar de Christiana Mall in Delaware. Daar kan ik mijn nieuwe telefoon gaan kopen! Het ritje van 40 minuten duurt helaas het dubbele door het drukke verkeer. Gelukkig is de Mall tot 21.00 uur open. We hebben de Apple Store al snel gevonden en de nieuwe aanwinst is een Apple 6s. Erg blij mee! We gaan hierna bij de Food Court wat eten. Het worden Philly Cheese Steaks. Stijn neemt Nachos de Luxe, met hele hete ‘jalapenos’. Iets te heet als je die doorbijt. Timo vindt ook nog een nieuw hoesje voor zijn telefoon.  Na een rondje door de Mall rijden we nu wel in 40 minuten naar huis. Zijn we lekker op tijd voor de eerste aflevering van Game of Thrones!