Dag 10: 26 Juli 2017. Gatlinburg

Deze ochtend gingen we om negen uur ontbijten, nou ja, of wat er voor door ging. Alles was al ver op, en de mevrouw van het buffet had niet veel haast om een en ander bij te vullen. Ook de koffie was een bakkie slootwater. We waren dus vrij snel klaar met het ontbijt. Terug op de kamer gaan we onze spulletjes pakken, want we gaan Smoky Mountain NP in vandaag. Tegen 10 uur rijden we op weg. Binnen vijf minuten zitten we al in het park.

De eerste stop wordt het Visitor Center. We kijken hier wat rond en nemen een krantje met plattegrond mee. Corné koopt hier nog een nieuwe plaat voor op de blokhut, en ik natuurlijk een magneetje. Hierna rijden we door naar Clingmans Dome. Dit is het hoogste punt van de Smoky Mountains. Met een flinke slingerweg komen we boven aan, en we zijn helaas niet de enigen! Wat druk hier. Een parkeerplekje vinden duurt even.  We lopen uiteindelijk het laatste stuk omhoog naar het uitzichtpunt. Dit is een betonnen uitkijktoren. Je kunt vanaf hier echt kilometers ver kijken. Je ziet nu ook goed waarom het het de Smoky Mountains heet. Wolken hangen laag boven de bergen en de kleuren vervagen van donker-naar lichtgroen. Ook loopt de grens tussen Tennessee en South Carolina precies door het National Park.

Als we even later terug komen bij de auto, hebben we het al weer goed warm. We rijden de weg terug naar het Vistior Center en gaan hier een filmpje kijken over het ontstaan van de Great Smoky Mountains. Het is hier ook lekker koel. We besluiten om nog een één stop in te lassen: Lauren Falls. Dat is hier vlakbij, tenminste de parkeerplaats dan. Want vanaf hier is het nog 1,3 mile naar de waterval. Het lijkt weinig maar valt toch tegen. Gelukkig is deze weg minder steil dan naar Clingmans Dome. Nu maar hopen dat er geen flutstraaltje de berg af komt… Het blijkt toch de moeite waard. We komen uit bij een redelijk grote waterval. Het water is ijskoud, en dat vinden mijn voeten best fijn! De rest wil eigenlijk niet het water in. Alhoewel, Timo heel even en Corné haalt nog 1 natte schoen. Dat was niet gepland. Na een kwartiertje lopen we de weg weer terug, dat gaat beter! Overigens de hele dag nog geen wildlife gespot, op die ene wilde kalkoen die de weg overstak na…

Rond half 5 zijn we terug bij het hotel. Tijd om te zwemmen en uit te rusten. Rond half 8 gaan we weer Gatlinburg in. We willen gaan eten bij Johnny Rockets. Maar eerst gaan we naar de Gatlinburg Mountain Coaster, die zit aan de overkant van de weg. Corné, Timo en Stijn gaan er alledrie in, ik leg alles op de gevoelige plaat vast. De baan gaat hard genoeg, wel een beetje kort. Ze staan al snel weer beneden. Met de trolley rijden we een stukje mee richting het centrum. Hier stappen we uit en we gaan bij Johnny Rockets naar binnen. Ik neem de chicken strips en de heren eten burgers. Stijn wilde graag zo’n Johnny Rockets glas mee naar huis nemen. De ober had nog nooit deze vraag gehad en moest even overleggen met de manager. Het was oké, tegen een klein bedrag mocht het glas mee. We lopen nog wat door de winkelstraat en pakken dan de trolley terug. Het is dan al tien uur geweest. Nog even relaxen op de kamer, aflevering twee van Game of Thrones kijken en dan slapen.

Eén antwoord op “Dag 10: 26 Juli 2017. Gatlinburg”

  1. Met uitzicht op zee in Spanje lees ik jullie reisverslag. Wat een geweldige ervaring weer en jullie zijn nog even onderweg. Ik ben nu al benieuwd naar het fotoboek. Geniet er nog van!
    Groetjes, Danielle

Reacties zijn gesloten.