Dag 6: 22 Juli 2017. Philadelphia – Washington DC

phil-washdc

Vroeg uit de veren vandaag, want we gaan op weg naar the White House! Twee weken geleden kregen we nl. het bericht dat we om 11.00 uur een tour konden doen. We willen graag proberen om dat te halen, dus staan we al om half zeven op! Erg vroeg, dat wel, maar dit is de enige mogelijkheid. We ontbijten tegen zeven uur, lekker rustig nog. Dit keer hebben ze hier cinnabons! Dat is wel heel verleidelijk. We nemen er allemaal één, en dat op de vroege morgen. Om half acht vertrekken we richting Washington. Ook op de weg is het lekker rustig. De rit verloopt voorspoedig, dit keer geen ellenlange files. Alleen even wat roadwork onderweg. Om half elf komen we aan bij de parkeergarage vlakbij het witte huis. Deze garage hadden we thuis al gereserveerd, wel handig. We lopen vijf minuutjes en gaan in de rij staan voor de ellenlange securitychecks: twee keer paspoorten checken, allemaal door poortjes heen, spullen door de scan. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten.

Eindelijk mogen we dan naar binnen. Het is wel gaaf om hier rond te lopen. We lopen een vaststaande route en zien veel foto’s van alle presidenten en first lady’s. Ook zien we b.v. de State Dining Room, de China Room en de Red Room. Mr. Trump was denk ik niet thuis. We maken foto’s met onze gsm, want camera’s mogen niet mee naar binnen. Ook buiten mogen we nog even rondlopen. Na een uurtje is de tour afgelopen en komen we uit bij het hek waar we vier jaar geleden ook gestaan hebben. Alleen kun je nu niet meer bij dat hek komen, er staat nu een rijtje dranghekken voor.

Ondertussen loopt de temperatuur al weer aardig op richting de 35 graden. We besluiten om eerst even terug naar de auto te gaan voor het koude drinken uit onze koelbox. We zetten de airco aan en koelen even af in de auto. Hierna gaan we op weg naar het Capitol. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want het blijkt een flinke wandeling te zijn. We wilden graag even afkoelen in het National Museum of National History, maar daar stond zo’n lange rij buiten. Op die manier haalden we de Capitol Tour niet. Dan maar doorlopen. Even later gaan we maar de National Gallery of Art binnen, niet voor de oude meubeltjes daar binnen, maar voor de airco…..cultuurbarbaren die we zijn. Het begint ondertussen al flink op te breken. Eenmaal weer buiten plenst het volop! Oeps, van de zon naar de regen. We schuilen dus nog maar even, en net als we de gok willen wagen, worden we kletsnat. Hebben we net een ijsje gescoord, goede planning hoor. Maar wel even lekker. We schuilen onder de bomen, maar dat helpt ook niet echt.
We moeten wel de tour van 15.20 uur proberen te halen. Dat lukt net! We hebben een tour met een gids door het Capitol. Dit is erg leuk en interessant. We krijgen veel informatie over hoe het Congress – de Senate en het house of Representatives – is ontstaan. Ook staan er veel beelden van vorige presidenten. Nu nog terug naar de auto. Een flinke trip weer, we zijn echt moe. Gelukkig is het nog maar een kwartiertje naar de Comfort Inn Pentagon City. Even zitten op de kamer.
We eten vanavond bij een Denny’s in de buurt. Timo en Stijn nemen de chicken strips en Corné en ik nemen burgers. Ik bestel een Gouda cheese burger. De ober kende dit niet, hij zegt nl. ‘guda’ ipv Gouda. We proberen nog uit te leggen dat we uit Nederland komen en dat je daar Gouda zegt, maar hij snapt er niks van. Hij weet niet waar Holland ligt. Ergens ‘up there’? Europa kent ie nog net. Afijn we laten het maar zo. Wel lekker gegeten overigens.
Nu relaxen we op de kamer, en we kijken nu echt de nieuwe Game of Thrones, want gisteren werd hij veel later pas uitgezonden. Iedereen ligt nu al half te slapen. Ik ook zo.