Dag 11: 27 Juli 2017. Gatlinburg

Het plan was om deze ochtend al vroeg richting Cades Cove te gaan. Dit omdat we dan meer kans zouden maken om wildlife te spotten. De wekker stond op half 8. Maar het opstaan viel niet mee bij de kids. Rond half 9 zaten we aan het ontbijt. Gelukkig was er nu nog voldoende aanwezig. Om kwart over 9 rijden we weer Gatlinburg door. We halen bij de Subway een paar broodjes voor de lunch. Dan door naar Great Smoky Mountains NP. We zijn ondertussen al niet meer de enigen. Het is gelukkig nog niet echt druk. We nemen dus de weg naar Cades Cove. Het is hier prachtig groen, met slingerende wilde riviertjes. Cades Cove staat erom bekend dat rond 1800 hier de eerste settlers hun huisjes bouwden. Het een en ander is nog bewaard gebleven. We komen ook langs een paar oude kerkjes met kerkhof. Op de grafstenen kun je duidelijk zien hoe lang geleden de mensen hier al woonden, en ook dat ze vaak nog niet zo oud werden. Stijn ziet er nog niet veel van, want die doet een tukje in de auto. Hij was duidelijk nog niet wakker.

Een eindje verderop stoppen we bij het visitor center. Ook hier weer oude schuurtjes en huisjes. Er staat ook een nog werkende watermolen. Je kunt je bijna niet voorstellen hoe ze vroeger hier geleefd hebben. Ondertussen komt Stijn ook een kijkje nemen.  Wel jammer dat we nog geen dieren gezien hebben, en we zitten nu al op het verste punt van de route. Wie weet hebben we op de terugweg meer geluk.  En dat is ook wel een beetje zo. We zien een paar hertjes langs de kant van de weg. Mooie beestjes. Een stukje verderop staan opeens wat mensen de bossen in te kijken, camera’s gereed. Meestal wil dat zeggen dat er een beer is gespot. Wij ook maar kijken natuurlijk. Uiteindelijk staan we met zijn allen de bomen van dichtbij te bekijken, want de beer is nergens (meer) te zien! Jammer hoor.

We parkeren  bij een picknick area. Hier zoeken we een plekje bij een tafel langs de rivier en eten onze broodjes. Water trekt altijd aan, en Stijn staat al snel tot zijn enkels in het water. Hij gaat gewapend met een tak via de stenen verder de rivier in. Gaat een tijdje goed, maar uiteindelijk maakt hij nog een kleine schuiver. Toch weer een nat pak te pakken. Gelukkig had hij vooraf zijn gsm even afgegeven aan mij. Tijd om weer verder gaan. Ik ga achterin zitten en Timo van Vessem geeft Corné nog de nodige rij-instructies. Volgens ons mist hij het lessen best wel…

Om half 3 zijn we terug bij ons hotel. De kids gaan meteen zwemmen en Corné en ik zijn ook al snel bij de pool. Wanneer ik uiteindelijk rond half 6 als laatste terug naar de kamer ga en boven uit de lift kom, hoor ik: “bear!”. Ik kijk naar beneden en zie langs het zwembad een zwarte beer lopen! Snel ren ik naar de kamer en op het balkon zien we hem nog net weglopen. Corné en ik pakken onze camera’s en lopen naar de andere kant van het balkon. Hier hebben we goed zicht op de beer. Deze is echt niet bang en loopt van tuin naar tuin. Echt gaaf om te zien! Niet een beer in de bossen, maar gewoon langs ons hotel.

Vanavond rijden we Gatlinburg weer in, en we gaan eten bij TGI Friday. Goede burgers hier. Stijn neemt de chicken strips en later komt de ober er achter dat hij het kidsmeal had gekregen. We vonden al dat hij zo weinig op zijn bord had liggen. Het wordt snel opgelost. Timo heeft chicken met pasta. Zag er goed uit en was ook erg lekker. Hierna nog een laatste ronde door de winkelstraat, want morgen vertrekken we richting Atlanta. We scoren nog een lekker ijsje, en ik vind een hoesje voor mijn gsm. Eenmaal terug bij het hotel, gaat Timo nog even langs bij een andere kamer, twee verdiepingen lager. Toen het nl. flink begon te waaien, was zijn zwembroek naar beneden gewaaid. Wel grappig om te zien, die broek op een ander balkonnetje, maar morgen zijn we hier weg. Gelukkig hadden ze hem op een hekje gehangen, probleem opgelost!