Dag 15: 31 Juli 2017. Savannah

Vandaag slapen we een beetje uit. Dat betekent dat we pas om kwart voor 10 gaan ontbijten, kan nog net. Terug op de kamer pakken we de rugzak in en wachten daarna in de lobby op de shuttlebus. Erg handig, deze kan ons mooi in het oude centrum van Savannah afzetten. We starten onze wandeling in Forsyth Park. Hier ligt een grote fontein. Het park is aangelegd met mooie bomen, vol met Spaans mos. We kunnen dus lekker in de schaduw lopen.  In het oude centrum van Savannah liggen 24 groene parkjes. We lopen door een aantal van deze vierkante parkjes. Erg mooi aangelegd hier. Het begin hiervan werd al in 1733 gemaakt, door een Engelse generaal, Oglethorpe. Zijn ontwerp van de stad is tot op de dag van vandaag nog zichtbaar. In elk parkje staat een standbeeld. Ook ligt er nog een oud kerkhof in het centrum. Hier kijken we kort even rond. Dan hebben we wel een ijsje verdiend. We vinden al snel een ijswinkel. Bij Leopold’s Iceream nemen we een ijsje met 1 scoop. Da’s een flinke bol! De ijsjes zijn prima! Aan de muur van de winkel hangen allemaal foto’s van bekende acteurs, zoals Morgan Freeman en Anthony Hopkins. Zij hebben hier ook ooit een ijsje gegeten.

We lopen verder en bij een Starbucks koopt Timo een drinkbeker met Starbuckslogo. Die stond al even op zijn lijstje.  We komen uit bij City Hall. Dit ligt aan de Savannah River. We lopen lekker langs het water en zien grote oceaanstomers en radarboten. Druk verkeer op deze rivier.  Vroeger kwamen in deze haven ook de slavenschepen aan. De slaven werden hier op een veiling verkocht. We lopen ook langs nog wat winkeltjes en gaan daarna terug naar het hotel. Dit is maar een kort stukje wandelen. Rond half drie zijn we al terug bij het hotel. Nu even bedenken wat we de rest van de middag nog willen doen. De kids willen gaan zwemmen en Corné en ik willen eigenlijk naar Wormsloe plantation, maar die is op maandag dicht. De mevrouw in de lobby geeft mij nog een paar andere tips. Het wordt het Savannah Wildlife Refuge. Dat ligt op 10 minuutjes rijden hiervandaan. We rijden met zijn tweeën hier naar toe. Eerst de grote brug over. Het blijkt dat we nu opeens South Carolina binnenrijden. Hé, dat is leuk, weer in een andere staat geweest. Deze kan nu ook op het lijstje! Bij de ingang van dit moerasland rijden we de wildlife loop van 4 mile. Al snel zien we in het water een alligator liggen. Top! We stappen uit en zien er nog één zwemmen. Ook zitten hier veel witte reigers. Verderop staan wat mensen in het water te kijken, weer 2 alligators. Mooi om te zien. Wanneer we bijna aan het einde van de loop zijn, zien we in de verte twee dieren staan. Ik zoom in en maak een paar foto’s. Wat zijn het nou? Hertjes, geitjes? Volgens ons lijkt het wel op een soort kat. Eenmaal terug op de kamer zetten we gauw de foto’s op de laptop. En wat blijkt? Het zijn waarschijnlijk twee bobcats! Nou ja! Op de site van het Savannah Wildlife Refuge blijkt dat dit de enige katachtigen zijn die hier voorkomen. Wel gaaf om gezien te hebben, al was het in de verte.

Nu even bijkomen op de kamer. Voor het eten wilden we nog een keer naar Denny’s, maar we komen bij de KFC terecht. De chicken  strips zijn hier echt lekker! Wanneer we daar weggaan, rijden we nog even langs wat mooie Victoriaanse huizen. Savannah is echt een prachtig, groen stadje met mooie oude huizen.