Dag 16: 1 augustus 2017. Savannah – St. Augustine

savannah-st aug

Vandaag vertrekken we naar onze laatste staat van deze reis: Florida, the sunshine state. We proberen daarom wat eerder te ontbijten, en dat lukt aardig. Rond 9 uur zitten we te eten en om 10 uur kunnen we vertrekken. Onderweg willen we een stop maken op Jekyll Island. Dat is een natuurgebied met moeras en stranden. Na 150 km nemen we de afslag. We parkeren de auto en gaan het strand op. We staan hier op Driftwood Beach. Overal ligt hier hout, voornamelijk van bomen die door de zee zijn ‘opgeslokt’. Er liggen veel grote stronken. Dit is wel een apart gezicht. We wandelen wat rond en maken de nodige foto’s. En waar water is…is Stijn. Eerst met de enkels in het water en even later vol erin natuurlijk. Wel jammer dat we geen handdoeken en droge kleren bij ons hebben. Bij de auto maar iets droogs aantrekken. De rest houdt het overigens wel droog. Ik moet nog een foto maken van een groepje ‘southern ladies’. We staan even met ze te kletsen. We krijgen de tip om fried chicken en sweet tea te proberen hier. En zij krijgen van ons weer de tip waar Nederland ligt, want Denemarken komt al wel in de buurt, maar toch…

Wanneer we terug zijn bij de auto gaan we eerst een supermarkt opzoeken. We komen al snel uit bij de Winn Dixie. Die kennen we nog van onze vorige Floridatrip. Corné schrijft zich in de voor de bonuskaart van Winn Dixie. De kassajuffrouw laat ons dan meteen weten dat we toch 7,89 dollars bespaard hebben! Kijk, da’s weer mooi meegenomen.
We rijden even later Florida binnen en stoppen bij een ‘welcome center’ voor de lunch. Even picknicken in de schaduw, en daarna door voor het laatste stukje naar St Augustine.
Ons hotel ligt even buiten het stadje. We rijden ook nog langs de Anastasia Inn, het motel waar we een paar jaar geleden sliepen. Nu parkeren we bij de BW Seaside Inn. Een mooi hotel, en: de straat oversteken en we staan op het strand. Daar gaan we eerst naar toe. Het is een breed zandstrand. Het zeewater is warm genoeg en de golven zijn fel. Je voelt overal een sterke stroming. Na een tijdje gaan we terug naar het hotel en duiken daar het zwembad nog in.
Voor het eten rijden we naar St. Augustine. We zoeken een Italiaans restaurantje en komen uit bij Pizzalleys. Vers gebakken pizza voor Stijn en mij. We delen ieder een helft en krijgen het maar amper op. Corné en Timo gaan aan de lasagna. Ook deze is lekker. Hierna lopen we nog een rondje door het stadje en gaan daarna terug naar het hotel. Het is dan bijna 10 uur.