Dag 9: 25 Juli 2017. Troutville – Gatlinburg

troutville-gatlinburg

Vandaag zitten we rond half 9 al aan het ontbijt, want ook deze dag rijden we een flink stuk. Om kwart over 9 rijden we weg bij het hotel.  Eigenlijk gaat het best snel. We stoppen een keer voor een kop koffie, en later nog een keer bij een rest area. Hier lunchen we op ons gemak. We zijn dan ondertussen al in Tennessee. Het laatste stukje van de rit gaat binnendoor. We rijden door Pigeon Forge. Hier is het echt een circus. Wat je langs de weg allemaal ziet aan winkels, restaurants en attracties. Het lijkt wel een soort pretpark. We zien ook de afslag naar Dollywood, het pretpark van Dolly Parton.  Vanaf hier is het nog maar 10 minuutjes naar Gatlinburg. Overal zie je al borden voor de Great Smoky Mountains.  We rijden ook al een stuk door de bossen. Om half drie komen we aan bij de Quality Inn & Suites. We krijgen een kamer op de zesde verdieping, en hebben zo een mooi uitzicht op het hotel, het zwembad en de mountain coaster aan de overkant van de weg. Timo en Stijn gaan meteen zwemmen. Het is ook weer flink heet vandaag. Eigenlijk is het nog geen dag onder de 30 graden geweest. Ik ga eerst maar eens een wasje draaien. Even kwartjes regelen en de wasmachine kan aan. Daarna gaan Corné en ik ook zwemmen. Lekker even niksen. We blijven tot ongeveer een uur of zes.

Wanneer we allemaal weer omgekleed zijn, rijden we met de auto Gatlinburg in. Het centrum ligt aan het einde van de weg. Ook hier is het erg toeristisch en ‘over de top’. Allerlei vreemde winkels en musea van Ripley’s Believe it or Not. Ook veel restaurantjes en souvenirswinkels. We vinden een Italiaans tentje: Best Italian Cafe and Pizza. Pizza met kaas, tomaat en kip voor Timo en Stijn. Ze bestellen samen een medium pizza en krijgen die samen niet eens op. Corné neemt lasagne, en ik eet spaghetti. We zitten goed vol, en het was erg lekker. Gelukkig kunnen we het eten laten zakken met een gezellig wandelingetje door het stadje.

Rond negen uur zijn we terug bij het hotel. We kijken eens goed rond, want vanmiddag werd hier verteld, dat er gisteren een beer langs het hotel liep! Gewoon tussen het gebouw van de kamers en de receptie door. Niks te zien nu hoor. Misschien zien we morgen nog wat wildlife, want dan gaan we het National Park in.